Ideer til mors dag kort

Okay. Du har husket dagen, du har sat tid af og du har fundet en gave. Nu mangler du bare kortet. Men hvad skal du skrive? Frygt ej – det hjælper vi dig gerne med. Du kan også hente inspiration her på siden, hvis du skal sende din mor et kort på mors dag.

I dag er der ikke ret mange mennesker, der modtager håndskrevne, og måske endda håndlavede kort, i postkassen. Men i gamle dage var det jo den mest almindelige måde at kommunikere på, og din mor har med stor sandsynlighed modtaget en hel del breve i sine unge dage.

Findes der noget hyggeligere end et håndskrevet kort? Mors dag er den perfekte anledning til at tage den gamle tradition op – især hvis du ønsker at hylde en mor, som bor langt fra dig.

Det kan du skrive i dit mors dag kort

Det er ikke altid helt nemt at finde på noget at skrive i et kort. Ikke engang når det er til ens elskede mor. Hvis du har svært ved at finde de helt rigtige ord til dit kort, kan du hente inspiration nedenfor.

  • Glædelig mors dag til verdens bedste mor. Tak fordi du altid er der for mig og mine søskende.
  • Jeg elsker dig mor. Tak for alt det, som du er for mig/os.
  • Jeg/vi har skrevet dette kort til dig for at fortælle dig, hvor meget du betyder for mig/os. Du er den bedste mor i verden. Tak for dig.
  • Glædelig mors dag til dig mor, som altid har sørget for at jeg/vi fik de bedste betingelser i livet. Jeg/vi elsker dig.
  • Til verdens bedste, kærligste og mest omsorgsfulde mor, som altid har været og altid vil være den bedste i verden.

Sådan laver du et mors dag kort

Ideer til hjemmelavede mors dag kort

Hvis du virkelig ved glæde din mor, kan du kaste dig ud i at lave dit eget mors dag kort. Det vidner om, at du har brugt en del af din dyrebare tid, på at lave noget særligt til hende, mens du har tænkt på hende. Det vil enhver mor blive glad for. Her får du et par idéer til, hvordan du kan gribe det kreative arbejde an:

Den nemme:

Find et sødt billede af jer sammen og få det fremkaldt. Der findes eksempelvis mange apps, som gør det nemt og hurtigt at få fremkaldt billeder fra telefonen. Sæt billedet på et stykke pap, så du kan skrive på bagsiden

Den kreative:

Du kan også kaste dig ud i at lave et lille kunstkort til din mor. Find pensel og maling eller dine farveblyanter frem og lav et lille motiv. Klip det ud og sæt det fast på et stykke karton foldet på midten. Du kan også presse en af hendes yndlingsblomster og klistre den på et blankt kort.

Den elektroniske:

Hvis du er ferm på en computer kan du også lave et kort i paint eller måske på en hjemmeside online og printe det ud til mors dag.

Den følelsesladede:

Du kan virkelig gøre din mor glad, hvis du finder på noget, som i to internt har sammen. Måske har i en favorit-restaurant, en fælles yndlingsbutik eller noget slik I begge er vilde med? Lav en collage med alle de ting i har til fælles og brug den som et kort.

Den hurtige:

Fold et stykke papir på midten og tegn et hjerte på forsiden, hvor du eksempelvis kan skrive “mor” eller “glædelig mors dag” i. Skriv en hilsen inde i kortet.

Den sjove:

Lav et sjovt pop-up kort. Du kan hente inspiration i videoen nedenfor.

Kort fra børnene til deres mor

Har du små børn, som skal fejre deres mor? Prøv at få dem med på vognen og få dem til at lave et hjemmelavet sødt brev til mor. Det kan de eksempelvis gøre med tusser, maling, farveblyanter eller perler. I kan også kaste jer ud i en omgang klippe-klister. Uanset hvad I finder på, vil hun helt sikkert sætte pris på et hjemmelavet kort.

Hvis børnene er helt små, kan du eventuelt lave et fint håndaftryk med fingermaling og klistre det på kortets forside som et lille, personligt kunstværk. Er børnene store nok til at skrive, kan du hjælpe dem med at få et par ord ned på kortet, så det er deres håndskrift, den heldige mor får at se.

Sig det med blomster og et par ord

Hvis du har valgt at sende din mor en dejlig buket på mors dag, så husk endelig at giv floristen et par ord med på vejen, som hun kan skrive i kortet. Sørg for at din mor kan genkende dig i ordene, så det ikke bare bliver en generisk standardtekst, hvem som helst kunne have fundet på. Prøv eksempelvis med:

  • Glædelig mors dag til den bedste mor-Jytte (eller hvad din mor nu hedder)
  • Glædelig mors dag. Jeg glæder mig til vi skal… (indsæt en oplevelse, som i har i vente sammen)
  • Kære mor. Jeg elsker dig – tak fordi du passede på mig dengang….(find en kort anekdote)